Cam şişe ve kavanoz yapımında öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, ürünün tipi ve özellikleridir. Daha sonra ise şu unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır:
* Ürünün özel gereksinimlerinin olup olmadığının belirlenmesi,
* Standart şişe ve kavanozlar kullanılmayacaksa, yeni ambalaj tasarımına yönelik taslak çalışmaları,
* Birim ambalaj için ürünün ağırlığı ve hacmi,
* Ürünün dolum yönteminin (sıcak, soğuk ya da hacimsel) bilinmesi,
* Dolumun yapılacağı makinenin modeli ve teknik özellikleri,
* Şişe ya da kavanozu kapatma yöntemi,
* Kullanılacak kapak tipi ve kapakla ilgili her türlü ayrıntı,
* Gereksinim duyulan cam ambalajın tipi, boyutu,
* Cam ambalaj üzerinde kullanılacak etiketin tipi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder