Karton kutu kullanımında dikkat edilmesi gereken temel özellikleri şöyle sıralamak mümkün:
* Ambalajlanacak ürünün şekli, büyüklüğü, birim ağırlığı ve ürünün yapısı, gıda ise; özel gereksinimleri ayrıntılı olarak bilinmelidir.
* Kutu üretiminde kullanılacak ürünün özelliklerine göre seçilen kartonun özellikleri (kaç gramdan hangi özelliklere sahip kartonla kutunun üretileceğinin tespit edilmesi) doğru tespit edilmelidir.
* Kutu taslaklarının tipi; mümkünse ECMA Avrupa Kutu Üreticileri Derneği’nin kod numarası kullanılarak, ilgili ölçüler ayrıntılı bir teknik çizim üzerinde açıklanarak yapılması kutu üreticisinden istenmelidir.
* Gereksinim duyulan miktar tespit edilmelidir (karton kutular, ideal koşullar olan 20–250 derecede yüzde 50 nem ortamında bile en fazla üç ay depolanabilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder