EKONOMİ BÜLTENİ

KOSGEB Duyurular

4 Mayıs 2010 Salı

Çuval Yapımında Temel Unsurlar

Çuvallar; keten, kenevir, jüt, plastik ve kağıttan yapılır. Çay, şeker, gübre, çimento, çeşitli kimyevi maddeler gibi serbest olarak dökülen malzemelerin ambalajı olarak kullanılır. Taşıma ambalajıdırlar.

Çuvallar iki ana gruba ayrılır: Açık ağızlı ve vanalı (valflı)

Açık ağızlı çuvalların bir ucu üretim aşamasında kapatılır. Diğer ucu ise, ya el ya da otomatik olarak doldurulup kapatılır. Birçok doğal elyaflı ve plastik çuvallar açık ağızlıdır.

Vanalı torbaların her iki ucu üretim aşamasında kapatılır. Bir köşesinde bırakılan açıklık ya da vana ile paketleme makinesinde doldurulur. Bu süreçte önemli noktalar ise şöyle sıralanabilir:

* Ambalajlanacak ürünün yoğunluğu, cinsi, birim ağırlığı, neme karşı korunmasının gerekip gerekmediği.

* Çuvalların dolum, kapatma yöntemi. Bu işlem makine ile yapılacaksa makinenin modeli, tipi.

* Çuval üretilirken kullanılacak malzeme ve çuvalın tipi.

* Çuvalın ölçüleri.

* Boş çuvalların taşıma, depolama yönergeleri.

* Çuvalın üzerine uygulanacak baskı ile ilgili yönergesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder